van de Polderdiek
Grote Munsterlander kennel

Nieuws/news

Pups al weer 3 weken oud! (geplaatst 7 december 2019)

Jeempie wat vliegt de tijd, vandaag zijn de pups al weer 3 weken oud! Wat vliegt de tijd. Inmiddels stappen ze zo af en toe al lekker buiten de werpkist rond en dat vinden ze super leuk. De pootjes worden iedere dag stabieler dus nog even en ze gaan er lekker op los ravotten. Heerlijk wat is het genieten. Het foto's maken in huis wordt steeds lastiger. Het is nu zo ontzettend donker binnen door m.n. het weer wat het lastig maakt om de pups buiten de werpkist zonder een flits een beetje redelijk op de foto te krijgen en tja ze beginnen steeds meer te bewegen dus makkelijker gaat het niet meer worden LOL. Maar we doen ons best.Pups (geplaatst 4 december 2019)

Even een paar foto's van de kleine boefjes. Inmiddels mogen ze af en toe even buiten de werpkist. Dan kan ik snel de werpkist even schoonmaken en kunnen de kleine boefjes de kamer een beetje verkennen. Vinden ze super leuk, de wereld wordt zo weer een beetje groter voor ze. De tandjes beginnen inmiddels door te komen. Dus o o nog even en we hebben weer te maken met scherpe puppytandjes hihi.


Buiten de werpkist maar de melk smaakt net zo goed hoor

Deze boef had de was gevonden en die ruikt toch helemaal naar zijn nestje dus die dook er gelijk helemaal in daar geen foto van helaas maar wel dat hij er weer uit kroop

Hier kun je goed zien dat de oortjes open zijn

Twee filmpjes van de pups (geplaatst 3 december 2019)

De pups worden steeds meer hondjes vandaag twee filmpjes gemaakt tijdens het scharrelen door de werpkist en dat ze gaan drinken bij mama.


Nog een paar foto's (geplaatst 1 december 2019)

Slapen is nog wel een heel belangrijk ding in het leven van de pups. Soms zijn ze zo moe dat ze tijdens het kruipen over een broertje of zusje pardoes in slaap vallen. Zo schattig maar ik denk niet dat het broertje of zusje de puppybum prettig vind op zijn koppie alhoewel die ook diep in slaap is en er niet veel van lijkt te merken. Bij mama slapen is natuurlijk helemaal geweldig. De oortjes gaan ook al open. Je merkt dat ze wakker worden als je langs loops en ze honger krijgen. Ook beginnen ze steeds beter te lopen. Prachtig om de ontwikkelingen van de pups zo te mogen volgen. 

Pups (geplaatst 30 november 2019)

Vandaag zijn de pups al weer 2 weken oud! Wat vliegt de tijd. Vandaag was het tijd voor hun eerste ontwormingskuur. En die was vrij jakkie. Maar even doorbijten en dan konden ze weer bij mama drinken om de vieze smaak weg te spoelen. De oogjes gaan al een beetje open. De ene pup heeft ze al iets verder open dan de ander maar iedereen heeft kleine spleetjes. Vandaag vond een pup het al noodzakelijk om de werpkist te verlaten.... Mama deed er ook wel heel lang over om de werpkist in te stappen en bleef maar hangen bij de ingang om iedereen daar een wasbeurt te geven en de pup had zo'n zin in melk dus toen maar het initiatief genomen om de werpkist in zijn uppie voor het eerst te verlaten. Wat een boefje met net twee weken. Tja had mama maar even iets sneller de werpkist in moeten gaan dan was er niets aan de hand geweest, LOL. Het foto's maken van de pups individueel valt nog niet mee. Ze zijn vrij bewegelijk en ze gaan telkens net die kant op waar ik net niet met de camera zit en als je dan alleen bent is het wel even puzzelen om het zo goed en snel mogelijk een foto te maken. Dus het is echt op goed geluk schieten en hopen dat er iets tussen zit. 

Boven pup met het blauwe bandje, zijn neusje is inmiddels al helemaal zwart gekleurd (reutje)

Boven pup met het zwarte bandje (reutje)

Boven pup met het groene bandje (reutje)

Boven pup met het rode bandje (teefje)

Boven pup met het rose bandje (teefje)

Pups (geplaatst 27 november 2019)

Het gaat goed met de pups. Alle pups zitten qua gewicht inmiddels boven de kilo. De dag bestaat nog steeds voornamelijk uit eten, slapen, eten, slapen etc. Maar intussen beginnen ze kleine kefjes te maken, te dromen in hun slaap en ze beginnen met hun eerste pasjes te zetten. Met die eerste pasjes zijn het net kameleons. Ontzettend wiebelig op de pootjes en schokkerig gaan ze een beetje vooruit net als bij een kameleon. Ook de munsterpose wordt al driftig geoefend door op de rug te liggen met de pootjes in de lucht. Maar dat lukt nog niet allemaal heel goed natuurlijk er moet nog flink geoefend worden om hier de balans voor te vinden. Mooi om te zien hoe de ontwikkeling van de pups gaat. Het zal nu ook niet lang meer duren dat de oogjes en oortjes opengaan. Dat zal weer een heel nieuwe fase gaan inluiden.

Foto's en korte update (geplaatst 24 november 2019)

De pups groeien mooi, sommige zijn zelfs de kilo al voorbij gegaan en een ander groeit maar doet het allemaal iets rustiger aan. Zolang ze maar groeien is het allerbelangrijkste. Aiko is wederom volledig gebiologeerd door de puppygeluidjes. Helaas Aiko nog een paar weekjes geduld en dan kun je weer spelen. Aira ook die begint het erg interessant te vinden. Foto's van de puppies individueel (geplaatst 22 november 2019)

Vandaag geprobeerd om individuele foto's van de pups te maken. Viel niet mee. Het is vrij donker in huis door het weer en moeders vind het ook nog maar zo zo dat ze even bij haar weggehaald worden. Betekend voor mij extra snel werken en hopen dat er wat tussen zit bij de foto's. De bandjes zijn inmiddels af. Later krijgen ze weer een halsbandje om. Ze groeien voorspoedig! 

Boven: Dit is het reutje wat het blauwe bandje om had. Bij geboorte woog hij 448 gram. 

Boven: Dit is het reutje wat het zwarte bandje om had. Bij geboorte woog hij 496 gram. 

Boven: Dit is het reutje wat het donker groene bandje om had. Bij geboorte woog hij 546 gram. 

 Boven: Dit is het teefje wat het rode bandje om had. Bij geboorte woog zij 440 gram. 

Boven: Dit is het teefje wat het rose bandje om had. Bij geboorte woog zij 482 gram. 

Foto's van de puppies (geplaatst 19 november 2019)

Vandaag een paar foto's gemaakt van de kleintjes. 

Update (geplaatst 18 november 2019)

Het gaat goed met de pups ze zijn allemaal gegroeid en dat is super fijn. Quinty gaat al weer iets makkelijker de werpkist uit voor een plasje. Hier een paar foto's van het 5-tal. Een van de reutjes heeft een rose neusje maar ook die wordt zwart. Als je goed kijkt zie je al zwarte pigmentvlekjes op zijn neusje. De twee dames gaan vermoedelijk beide vrij donker worden (rode en rose bandje). De andere twee heren worden in ieder geval schimmel hoeveel schimmel is nu nog wat lastig te zien. Na een paar dagen zal ook dat duidelijker gaan worden. Later komen individuele foto's van de pups.Pups van Quinty en Aiko zijn geboren (geplaatst 17 november 2019)

De pups van Quinty en Aiko zijn op 16 november geboren! Het is een 5-tal geworden 3 reutjes en 2 teefjes. Heel blij met deze kleine zwart/witte monstertjes. De kersverse moeder en de pups doen het goed. Hieronder de eerste foto er gaan nog vele  volgen in de loop van de tijd (kan ik mijn twee hobby's weer heel mooi combineren). Op de foto zie je dat ze allemaal zwart/wit zijn. Zo worden alle grote munsterlanders geboren. Pas na verloop van tijd ga je hun ware kleur ontwaren. Al kun je aan de voetzooltjes al wel zien hoe bont of donker ze gaan worden. Roze neusjes worden zwart en zelfs hele stukken die nu nog wit zijn, kunnen in de loop van de tijd zwart of grijs worden ook de zwarte stippen ga je pas later zien zoals bij Aiko. Het zijn ware toverballetjes. 


Update Quinty (geplaatst 27 oktober 2019)

Even een korte update van Quinty. Het gaat super met haar. Haar buik groeit mooi. Ze is nog steeds lekker actief al merk je wel dat ze wat meer slaapt en vooral graag meer wil eten haha. 

Short update from Quinty. She is doing very well. She is active but she is a sleep bit more than normal and she wants more food haha.


Aiko met vossenapport (geplaatst 27 oktober 2019)

Afgelopen week met Aiko getraind op het vossenapport. Zie het resultaat op de foto. Het was een vos van 8 kg. Trots op ons kereltje.

Proud off Aiko, he is retrieving a fox with a weight off 8 kg.Yes!!! Quinty is drachtig!!! (geplaatst 14 oktober 2019)

Vanochtend zijn we naar onze dierenkliniek geweest voor het maken van een echo om te bepalen of Quinty drachtig is of niet. Het verlossende woord kwam al snel. Quinty en Aiko worden mama en papa!!! Fantastisch!!! De pups worden rond 18 november 2019 verwacht.

Yes!!! Quinty expects puppies around 18 november 2019!!! We are over te moon! Hunter slaagt voor zijn voortgezet elementaire gehoorzaamheid (VEG) (geplaatst 13 oktober 2019)

Hunter heeft op 12 oktober examen gedaan voor voortgezet elementaire gehoorzaamheid (VEG) en heeft deze behaald met 92,5 pnt van de te behalen 100 pnt. Dat is super knap gedaan! Hunter werd met deze score zelfs eerste en mocht hij een prachtige bokaal mee nemen. Alleen op de foto wilde Hunter niet naar het fotovogeltje kijken maar wel naar een echt duivenvogeltje die even voorbij vloog haha. Hunter zit in ieder geval niet stil er wordt driftig met hem getraind op meerdere disciplines. Hunter doet echte jachttraining en ook nog zweetwerktraining en na dit behaalde examen gaat hij door voor G en G. En het zweetwerk vind hij tastisch leuk. Prachtig allemaal! Super Hunter!

Hunter did exam last saterday for obidience 

Hunter did exam yesterday for obidience. He did a great job and passed the test with 92,5 points from the 100 points you can earn in total. He became first this day! Now he is a big boy and goes for GG. He is also training for bloodtrail and huntingtraining. He is a busy boy hihi.


Puppies Noorwegen alweer 3 maanden (geplaatst 30 september 2019)

 Wat vliegt de tijd toch. De pups van Liebe en Aiko zijn al weer 3 maanden oud! Time fly's! Ze hebben geweldige baasjes en hondenvriendjes. Er wordt al lekker getraind om een echte jachthond te worden voor straks in de praktijk. Hoe mooi kun je het als gm-pup hebben. Wanneer je op de foto klikt of aanwijst zie je de naam van de pup.


Hertogin Whisper v. 't Woudse Veldt (Evita van 't Woudse Veldt x Aiko vom Tieben See) behaald socialisatie test (geplaatst 29 september 2019)

Super mooi nieuws van Whisper! Vandaag heeft Whisper de Test van Sociaal Gedrag behaald van de Koninklijke Kynologische Unie Sint Hubertus. Super top! Schatje is het hihi. Niet anders verwacht natuurlijk lol.

Whipser passed her socialization test today! We did not expect anything else from this sweet lady.

Hertog Hunter v. 't Woudse Veldt (Aiko vom Tieben See x Evita van 't Woudse Veldt) behaald een mooie ZG op show in Maastricht (geplaatst 29 september 2019)

Mooi nieuws van Hunter. Vandaag hadden Hunter en zijn baasje hun allereerste officiële show ever. Hunter heeft zich super netjes voor laten brengen en dit heeft geresulteerd in een mooie ZG (zeer goed). Top gedaan!

Hunter was today with his boss for the first time on a official show. They did it very nice en recieved a ZG.

Aira B diploma op SJP Kampen/Genemuiden (geplaatst 28 september 2019)

Vandaag met Aira naar de SJP van Kampen/Genemuiden geweest. Ze heeft wederom een B diploma behaald en nu met 73 punten. Voor ons was dit de laatste SJP van dit seizoen. Voor ons een heel mooi seizoen. Ons doel was om een SJP met 68 plus punten te halen om zo mee te kunnen doen aan de MAP proeven. En dit is meer dan gelukt. Ingeschreven voor 4 SJP's en 4 B diploma's behaald. Super trots op ons meisje. Nu weer lekker trainen en op naar de SJP's van volgend jaar (maar dat duurt nog even).

Today Aira achieved a SJP B with 73 points, for us the last SJP for this SJP season. Proud of our little girl. Four SJP's this year and we all achieved them with a B diploma. Aira eerste op de SJP in Lauwersoog (geplaatst 21 september 2019)

Even stil van geworden. Aira heeft vandaag een SJP B behaald met 76 punten en werd hiermee 1ste op de SJP van Lauwersoog! Even heel erg nagenieten van deze mooie dag.

Aira becam 1st at the SJP from Lauwersoog. Incredible so great, i am a bit speechless on the moment. 
Aira Duits kampioen (VDH) (geplaatst 20 september 2019)

Aira is Duits kampioen (VDH)! Enigszins onverwachts want ik had de puntentelling niet euh helemaal goed bijgehouden. Het blijkt dat Aira al Duits kampioen was geworden op onze laatste show in Duitsland, Hannover. Trots op de jonge dame. Het officiële gekleurde document moeten we nog per post ontvangen (op de een of andere manier niet aangekomen en wordt op nieuw gestuurd) maar al wel vast per mail mogen ontvangen.

Aira is Deutch champion (VDH)

Aira became Deutch Champion (VDH)! I am very proud of our little lady! She became allready Deutch champion in Hannover. But i didn't count the points well so.... surprise lol


Whisper behaald de HZP (geplaatst 15 september 2019)

Vandaag kreeg ik prachtig nieuws. Hertogin Whisper v. 't Woudse Veldt (Evita v. 't Woudse Veldt x Aiko vom Tieben See) heeft de HZP behaald met 179 punten en behaalde hiermee een 4e plaats! Ontzettend knap aangezien alles nieuw is voor de baasjes van Whisper en er ook nog een behoorlijke taal barrière was. Ontzettend knap, papa Aiko is ontzettend trots op zijn dochter.

Whisper did a very good job on the HZP in Germany today. She achieved her HZP with 179 points! So very good, everything is for the first time for this combination and their is also a language barrier. So daddy Aiko is very very proud of his daughter!


Aira op de SJP in omgeving van Heerenveen

Gisteren hebben Aira en ik meegedaan aan de SJP in de omgeving van Heerenveen. Het was qua weer een beetje een vreemde dag. Het ene moment een dikke bui en koud en vervolgens kwam de zon erbij en kon je in het t-shirt zitten zo warm. Los hiervan was het een erg gezellige dag en heeft Aira haar tweede officiële B diploma behaald van dit seizoen. Dik tevreden naar huis gegaan. Thuis gekomen is ze lekker gaan liggen slapen, best vermoeiend zo'n SJP. 

Aira get's her second SJP B

Yesterday we went to the SJP in the neighborhood from Heerenveen. We had a very nice day and Aira achieved her second SJP B certificat from this season. After that she sleeps like a rose.Raiko op de Clubmatch van de Belgische grote munsterlander Vereniging (geplaatst 6 september 2019)

Kleine Raiko die inmiddels al een hele knul is geworden van bijna 7 maanden oud heeft op de clubmatch van onze zuiderburen een veelbelovend gekregen met een mooi keurrapport. Het is een heerlijk ventje wat ook op de jachttraining al heel wat leuke dingen laat zien. 

Raiko at the LM clubmatch from Belgium 

Raiko did a very nice job on the clubmatch from Belgium. He gets a very promissing of the judge with a very nice rapport! Raiko is doing also a great job at his retrievertraining. Go Raiko! 

Onderlinge SJP met aansluitend twee MAP proeven samen met Aira (geplaatst 31 augustus 2019)

Vandaag naar de onderlinge wedstrijd van Uffelte geweest. Het was een prachtige dag wel beetje warm maar gelukkig was er veel schaduw. Vandaag werden alle SJP onderdelen gekeurd met daarna voor de mensen die een B diploma hadden gehaald de mogelijkheid om twee MAP proeven te lopen. Heel graag wilde ik die MAP proeven lopen. Dus spannend of we alles zouden halen. En dat deden we met uiteindelijk 75 punten! We mochten door naar de MAP proeven jippie! Spannend, zou het gaan lukken? Eerste proef over water een gans halen nadat een schot gelost was, ze zagen niets vallen. Op de terug weg werd in de dekking geschoten en moest er een konijn geapporteerd worden uit dekking. Tweede MAP proef was over water en uit zicht uit een omheining een eend apporteren, op de terugweg wanneer ze in het water waren werd er een schot gelost en werd er een docker in het water gegooid die gemarkeerd moest worden. Aira heeft alle apporten netjes binnengebracht. Super, wat was het genieten vandaag. En uiteindelijk is Aira 3e geworden van deze groep die op mocht voor de MAP proeven. Super blij naar huis gegaanWel ontzettend jammer dat hiermee het trainingsseizoen in Uffelte voor nu even weer afgelopen is. Op naar volgend jaar en deze winter lekker door trainen.

Retrieving test with Aira

Today we had a retrievingtest from or trainingsclub. Aira did a very good job and she became at the end of the day on a 3th place!

De pups zijn bij hun nieuwe baasjes (geplaatst 30 augustus 2019)

Inmiddels zijn we bijna twee weken verder en de pups zijn inmiddels verhuisd naar hun foreverhomes. En wat hebben ze het naar hun zin bij hun nieuwe baasjes. Inmiddels diverse filmpjes en foto's mogen ontvangen met leuke verhalen over hoe goed het met ze gaat. De pups hebben het maar getroffen met hun nieuwe baasjes. Hatla het teefje heeft een hele grote nieuwe vriend genaamd Garm en is een grote munsterlander, Krekling heeft twee grote boxervrienden getroffen en Birk heeft een grote munsterlander vriendin genaamd Ronja, Mosetussen is bij de fokker gebleven en kan heerlijk spelen met mama en zijn twee engelse setter vrienden. Hieronder een aantal foto's van het stel, de filmpjes uploaden lukt momenteel helaas niet. Hopelijk lukt dat binnenkort.

Pups in Norway

The pups are already by their foreverhomes. The have great new homes with a lot of new (dog)friends. I have recieved some pictures en video's here a couple of them. 

 Naar de pups in Noorwegen (geplaatst 20 augustus 2019)

Afgelopen week ben ik naar Noorwegen geweest om de pups te zien en te knuffelen van Liebe en Aiko. Oh wat was het een prachtige reis. Wat een mooi land en wat heb ik genoten van de pups! Heerlijke open, vrije en op mensen gerichte pups. Echt super hondjes en wat een knuffelkontjes. Twee keer zijn we met ze de bergen in geweest om ze daar te laten wennen. Beide keren was het op een totaal vreemde plek voor hen en zelfs de eerste keer was ook echt de eerste keer helemaal buiten in de bergen. Wat hebben de pups genoten. Waren totaal niet onder de indruk en renden er heerlijk vrij op los. Hier kun je alleen maar van genieten. Ze hebben prachtige namen gekregen het teefje heet Hatla en de jongens Mosetussen, Birk en Krekling. Hier een paar foto's van de pups onder het kopje "Nakomelingen/Offspring" kun je meer foto's vinden van de pups.

To the pups in Norway from Liebe and Aiko

Last week i went to Norway to see the pups from Liebe and Aiko. It was such a beautifull trip. Beautifull country and such beautifull pups. Look at the photo's for an impression of the pups also under "Nakomelingen/Offspring" their are more photo's of the pups. I love them all.


Aira 3e plaats in de B op de SJP in Veendam (geplaatst 3 augustus 2019)

Vandaag met Aira naar de SJP in Veendam geweest. Het was onze eerste SJP van dit jaar. De SJP regels/proeven zijn aangepast en ik wilde een proef lopen om te zien hoe het nu gaat en waar opgelet moet worden. Mijn intentie is om dit jaar een SJP met 68 plus punten te behalen om zo te mogen mappen (meervoudig apporteerproeven en je bent 2 b diploma's nodig waarvan 1 met minimaal 68 pnt). Dus vandaag afgereisd naar Veendam om het te ervaren. Het was pittig vandaag. Apport uit water ging bijna mis doordat er op nog geen 4 meter er ineens een fuut opdook naast de docker (nep eend) die geapporteerd moest worden en Aira stond al aan de rand om het water in te gaan. Ik moest even commando's geven om haar van die fuut te krijgen maar het ging uiteindelijk goed en de docker kwam goed binnen. Ook het vooruit sturen was lastig met allemaal overvliegende zwaluwen, oef. Met de wateroefeningen was er een soort randje aanwezig die Aira maar vreemd vond en die ze  niet kende. Uiteindelijk met een paar pittige onderdeeltjes voor ons heeft deze dag geresulteerd in een heel mooie B met 70 pnt met uiteindelijk een 3e plaats in de B!!! Wat ben ik super blij en trots op onze meid. Zo blij, gelijk bij de eerste SJP is het raak en mogen we nu formeel op naar de MAP proeven. YES!!!

Aira became 3th on the SJP in Veendam

Aira did a very nice job today at the SJP in Veendam (it's a retrieve test with duck, crow, rabbit). She became 3th in the B class. Very, very proud of our girl!


Demonstratie detectie met Quinty op Eventing Emmeloord/Kuinrebos (geplaatst 28 juli 2019)

Vandaag mochten Quinty en ik met onze detectietrainingsschool 'Neuswerk voor honden' een demonstratie geven op Eventing Emmeloord in het Kuinrebos. Uiteindelijk door het weer 1 demonstratie gegeven maar wat was het leuk. Quinty heeft voor het eerst een auto helemaal onderzocht en de bron of bronnen gevonden! Super gewerkt! Op het terrein was een heerlijk water aanwezig waar de honden heerlijk in konden zwemmen en afkoelen. Ook lekker de schaduw opgezocht ivm de warmte. Na de demo zijn we huiswaarts gekeerd. Moe en voldaan, dat zekers. Op de foto's kun je zien hoe Quinty in de auto aan het werk is. Op het filmpje kun je zien dat Quinty aan het zoeken is naar de bron op een gegeven moment zie je haar bevriezen en wijst ze heel netjes de bron aan. Gewoon genieten als je hondje zo werkt!

Demonstration at Eventing Emmeloord/Kuinrebos with Quinty

A very nice day at Eventing Emmeloord. With Quinty we did a detection demo with or dogschool 'Neuswerk voor honden'. Quinty did a nice job to search for the first time a car. At the film you can see the frozen moment at the end of the film, their she points the source. Puppyspam uit Noorwegen (geplaatst 28 juli 2019)

De pups in Noorwegen doen het super en groeien als kool. Het zijn al hele hondjes. Hierbij een paar foto's. 


Foto's van Raki en broertje Aiko (geplaatst 28 juli 2019)

Wat ontzetten leuk vandaag hele mooie foto's gekregen van Raki en zelfs van zijn broertje Aiko. Ja, een pupje is naar zijn papa vernoemd hoe leuk is dat. Ze hebben samen heerlijk gewandeld. Raki heeft een heel lief vriendinnetje een schaapje die ook helemaal fan van Raki is. Zo lieffff. Raki is zelfs al een commercialster geworden. Hij figureert in een reclamespotje van een bekend hondenbrokkenmerk. En niet zomaar een figurantenrolletje welnee gelijk de hoofdrol. Zo leuk en wat doet ie dat knap. Heerlijk wat een pups. zie hier de link naar de website waar het reclamefilmpje opstaat:  https://www.youtube.com/watch?time_continue=43&v=YEpArJcgH1g

Some pictures of Raki and his brother Aiko. Such a sweet boys. Raki has even played in a commercial for dogfood. He did a great job.  https://www.youtube.com/watch?time_continue=43&v=YEpArJcgH1g


Verwacht dekking oktober 2019 Uriella junior od Nezdickéoho potoka (Quinty) x Aiko vom Tieben See (geplaatst 17 juli 2019) 

Als alles goed mag gaan wordt onze eigen teef Quinty gedekt door onze eigen reu Aiko. Heel spannend, hopelijk gaat het allemaal goed en krijgen we eind dit jaar / begin volgend jaar een nest gezonde pups. Voor interesse in een pup kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Zie hiervoor het kopje contact. Meer informatie over Quinty en Aiko zie het kopje onze honden/our dogs of kopje fotogalerij/Photo's.

Expected litter October 2019

When all goes well  our bitch Quinty (Uriella junior od Nezdického potoka) is mating by our own male Aiko vom Tieben See in October 2019. Hopefully the mating succeeds and is there at the end of this year / or the beginning of next year, a healthy litter pups born. For more information about ore dogs see 'Onze honden/Our dogs or Fotogalerij/Photo's' further on this site. Or you can contact us. 


 


Foto's van gisteren van Aira en Raiko/photo's from yesterday Aira and Raiko (geplaatst 14 juli 2019)

Met dank aan fotograaf Ilse Rietberg! DoeDag NGMV (geplaatst 13 juli 2019)

Vandaag een super leuke DoeDag gehad van onze Vereniging! Deze dag stond in het teken van de SJP proeven. Gezien de nieuwe opzet van sommige proeven was het erg fijn om te zien ( en om te doen) hoe de nieuwe opzet nu in het echt is. Aira behaalde vandaag een B diploma met 76 pnt. en eindigde uiteindelijk hiermee op een 3e plaats! Ze mocht een super leuke beker in ontvangst nemen met KANJER erop en dat is ze zeker voor mij! Er zijn echt nog wel een paar verbeterpuntjes en daar gaan we aan werken maar dik, dik tevreden huiswaarts gekeerd. Ook Raiko was vandaag aanwezig (zoontje van Aiko x Raisa v. 't Exelse Veld) met zijn net 19 weken. Ik heb niet alles nog meegekregen maar wat ik al wel heb meegekregen was dat hij voor het eerst een verloren zoek mocht doen naar het konijn. En dat hij dat heel super heeft gedaan en heel trots met het konijn heeft rondgelopen. Hij kreeg hiervoor zelfs een 9! Wat een knappe pup!  Beloofd nog wat. Maar voor nu gaan we lekker nagenieten van een heel mooie dag.  (Meer foto's volgen komende week)

Doedag NGMV

Today at the DoeDag from or club Aira did a very good job she earned a SJP B diploma with 76 points and ended at the 3th place! Also there was puppy Raiko from Aiko x Raisa v. 't Exelse Veld (just 19 weeks old), i don't know all the results but he did for the first time a lost search from a rabbit in the forrest. He did it! And he was very proud and walks around with the rabbit! He had a 9 for it! Lovely pup. Now we are going to enjoy a very nice day. (more pictures will follow next week)


Clubmatch NGMV 2019 Raiko en Whisper

Op de Clubmatch waren ook Raiko en Whisper. Raiko (Aiko x Raisa v. 't Exelse Veld) kreeg een mooi keurrapport met een veelbelovend. De keurmeester vind Raiko een uitmuntend type met potentieel. Super! Bij Hertogin Whisper van 't Woudse Veldt (Aiko x Evita van 't Woudse Veldt)  ging het helaas iets minder de keurmeester vond dat Whisper te weinig haar had en te weinig borst en kreeg een G (goed). Nog eventjes geduld hebben op een mooie haardos en uitzwaren. Ze zijn nog zo jong.  

Links Raiko met zijn beker en rechts Whisper

Met Aira naar de dubbelshow in Hannover (geplaatst 9 juli 2019)

Wauw wat hebben wij een mooi showweekend achter de rug! Zo blij en trots op onze kleine meid!

Very nice results at the show in Hannover with or little girl Aira, so very proud off her!

Zaterdag 6 juli 2019

Vorzuglich

Beste teef

CAC

CACIB

BOB

Titel: Sieger Hannover 2019


Zondag 7 juli 2019

Vorzuglich

Beste teef

CAC

CACIB

BOB

Titel: Annual Trophy Winner 2019

Aira met haar gewonnen prijzen en nog de rozet die we later op de dag nog kregen in de erering


ECVO oogonderzoek Quinty en Aiko (geplaatst 4 juli 2019)

Vandaag moesten Quinty en Aiko voor hun jaarlijkse oogonderzoek naar de oogspecialist. Ik blijf dit altijd ontzettend spannend vinden. Maar gelukkig de oogjes van Quinty en Aiko zijn voorlopig weer vrij. Dit betekend dat er voor ons niets meer in de weg staat om een nestje met onze twee knappies te fokken. Wordt vervolgd. Heel blij huiswaarts gekeerd.

ECVO test

Today the eyes of Quinty and Aiko tested. In The Netherlands should this happen when you want to breed every year. Luckily the eyes again free of hereditary defects. Nothing stands in the way to breed with our two dogs. So happy with the results. Each year exciting.
Hunter op de Clubmatch De Baronie (geplaatst 3 juli 2019)

Afgelopen zondag was een drukke dag puppynieuws uit Noorwegen, Zuchtschau maar ook Hunter liet van zich horen. Afgelopen zondag heeft Hunter aan zijn allereerste show meegedaan. Hij deed mee aan de Clubmatch De Baronie. Hij heeft het super gedaan. Hunter kreeg een uitmuntend en werd BOB bij de raskeuring. Daarna mocht hij naar de erering en werd 1ste van rasgroep 7 WOEHOE zo knap. Maar daar bleef het niet bij, hij is uiteindelijk ook nog 4e geworden van alle rasgroepen in de eindkeuring! Super knap Hunter. Op naar de volgende show!


Hunter to the Clubmatch De Baronie

Hunter did a very nice job on the Clubmatch from the Baronie. His endscore: BOB, 1st. in group 7 and 4th. from all groups. Proud of this boy! 


Puppynieuws (geplaatst 30 juni 2019)

Op 30 juni zijn de pups van Liebe en Aiko geboren. 4 Prachtige pups 1 teef en 3 reuen. De moeder en pups maken het goed. Misschien toch maar een tripje naar Noorwegen over een aantal weken hihi.

Puppynews

Very good news the pups from Liebe and Aiko are born on 30th of June. Four pups 1 bitch and 3 males. So great.

Zuchtschau Duitsland 100-jarig bestaan (geplaatst 30 juni 2019)

Vandaag zijn we met de hondjes naar Duitsland geweest naar de Zuchtschau ter ere aan het 100-jarig bestaan van deze vereniging. Prachtige omgeving ontzettend veel gm's vandaag bij elkaar gezien ongelofelijk. Erg leuk en ook weer veel mensen gesproken. Maar wel heeeeel erg warm. Voor mij een beetje te warm maar tja dat heb je niet voor het uitkiezen. Dus vooral in de schaduw gestaan en gezeten en alleen wanneer we de ring in moesten in de zon en dat was echt meer dan genoeg. Alle drie de woefs had ik ingeschreven. Quinty behaalde vandaag een SG/SG, Aiko SG/V en Aira SG/G. 


Jaarlijkse Clubmatch van onze vereniging (geplaatst 22 juni 2019)

Vandaag was de jaarlijkse Clubmatch van onze vereniging. Aiko werd 1ste in de gebruikshondenklasse met een ZG (tja ook dat schijnt te kunnen gebeuren het is en blijft een jurysport). Maar toen Aira..... Aira werd 1ste met een U in de gebruikshondenklasse bij de teefjes en mocht de eindring in om te bepalen welke teef de beste zou worden van deze Clubmatch. De keurmeester had bij het uiteindelijke kiezen van de beste teef het er duidelijk moeilijk mee om een keuze te maken. Het ging duidelijk om twee bepaalde dames en de ene dame daarvan was Aira. Maar wie zou de beste teef worden? De keurmeester hield het erg lang spannend. Uiteindelijk werd Aira 2e beste teef van de Clubmatch! Zo super mooi en gaaf dat Aira het reserve CAC heeft binnen gekregen. Super trots op onze hondjes.  Na Aiko in 2016 Clubwinner, Quinty in 2017 en zus Acira in 2018 is het super tof dat Aira dan misschien geen eerste van de Clubmatch is geworden maar ook heel dichtbij de overwinning was en toch maar mooi tweede beste teef is geworden in de eindstand van deze dag. Een prachtig rijtje waar wij super trots op zijn. Bij thuiskomst mochten ze even lekker zwemmen hadden ze echt wel heel erg verdiend. Ik vond dat ze zo maar eens op de foto moesten na een zwempartij met de bekers erbij het blijft een werkhond.  

Clubmatch 2019

Nice results today on our annual clubmatch. Aiko 1st in his class with a very good and Aira 1st in her class with a Excellent and at the end she became 2e best bitch of the day with reserve CAC. So proud!
Mag ik jullie voorstellen aan Raki (geplaatst 13 juni 2019)

Afgelopen weekend kreeg ik super leuke foto's en een filmpje van Raki (ook al zo'n leuke naam). Raki is één van de zoontjes van Raisa van 't Exelse Veld en onze Aiko. En dus een broer(tje ) van Raiko. Dit is ook al zo'n heerlijk kereltje. Die volgens zijn baasje een ontzettend slimme toppup is en nu al gek is op water. Dat bleek dus ook uit het filmpje waar Raki al driftig een apportje uit het water haalde. Om te smelten lekker ding. Het is geweldig om de ontwikkelingen van de pups te mogen volgen. Met dank aan de mailtjes van de baasjes.

May I introduce you to Raki

Raki (also a very nice name) is a son of Raisa van 't Exelse Veld and or own Aiko. Raki does just like his brother Raiko a good job on the training. According to his owner is Raki a very smart puppy that already like to swim. We also hope to hear a lot of Raki.


Om te smelten (geplaatst 9 juni 2019)

Raiko (nakomeling van Raisa van 't Exelse Veld en onze Aiko vom Tieben See) zit al op een echte puppyjachthondentraining. Vandaag kreeg ik dit filmpje toegestuurd van Raiko zijn eerste puppyjachthondentraining. Hier smelt ik gewoon van. Wat een ontzettend knappe pup met zijn 15 weekjes.

To melt

Today i recieved this movie from Raiko (Raisa van 't Exelse Veld x our dog Aiko vom Tieben See) his first huntingdogtraining. He is already doing a great job on his first training. So proud of this little pup (15 weeks old). 

 


Aira op de Workingtest in Borculo (geplaatst 8 juni 2019)

Vandaag met Aira naar de workingtest in Borculo geweest. Het was super genieten. Ontzettend leuke proeven. Het waren allemaal dubbele apporten met canvas dummy's. Bijvoorbeeld dubbele markeer maar die doe je samen met nog een hondje als walk-up en moeten ze kruislings de dummy's halen. Of een dubbel apport uit het bos waarbij een dummy in een behoorlijk diepe "geul/droge sloot" lag en de andere dummy op een boomstam lag. Of over water een apport halen en vervolgens wordt er op de terug weg nog een apport in het water gegooid met geluid maar moet ze eerst het eerste apport binnen brengen en daarna de andere ophalen, om zo een paar onderdelen te noemen van vandaag. Aira heeft goed haar best gedaan, super tevreden naar huis gegaan. 

Workingtest with Aira

Today Aira and i had a workingtest in a place called Borculo. She did a great job and we enjoyed this day very much. Aira had to bring two canvas dummies per test. In total 5 tests this day. On the right photo the results. Enjoy together with Aira.
Aira nu ook formeel op papier Champion International de Beauté (geplaatst 6 juni 2019)

Het heeft even geduurd maar gisteren is per post het formele certificaat binnengekomen dat Aira zich nu formeel Champion International de Beauté (afgekort CIB) mag noemen! Vertaald naar het Nederlands Internationaal (schoonheids)kampioen. Trots op onze meid!

Good news! Yesterday we received the formal title of Aira, CIB! Proud of our girl!

Goede berichten uit Noorwegen! (geplaatst 28 mei 2019)

Gisteren kregen wij het mooie bericht dat Liebe drachtig is! De pups worden begin juli verwacht. We hopen op een voorspoedige dracht en op een voorspoedige bevalling. Het blijft altijd weer spannend. 

Super news from Norway! Liebe is pregnant ! The puppies of Liebe and Aiko are expected at te beginnng of July. Exciting !

Liebe tussen de tulpen tijdens haar bezoek aan Aiko in Nederland

Certificaten titel Winner en Winster van Aiko en Aira (eindelijk) binnen (geplaatst 24-5-2019)

Eindelijk, na veel mailtjes van mijn kant en pogingen daarop van de Raad van Beheer om de certificaten per post bij ons te krijgen en wat maar niet wilde lukken. Hoorde ik zowaar vanochtend de klep van onze brieven bus open gaan en hoorde ik een poststuk op de grond vallen. Ik kijken en ja hoor daar waren ze de behaalde titels! Nu formeel op papier Winner 2018 Aiko vom Tieben See en Winster 2018 Aira van de Polderdiek. Je moet even geduld hebben maar dan heb je ook wat.


Wat een knappe pup is Raiko (geplaatst 23-5-2019)

Mag ik jullie voorstellen aan Raiko. Raiko is één van de zoontjes van Raisa v. 't Exelse Veld en onze eigen Aiko vom Tieben See en is nu 13 weekjes oud. En wat heeft zijn baasje een super leuke naam bedacht. Hij is vernoemd naar zijn mama en papa, echt super leuk! Deze foto's kreeg ik deze week binnen. Wat een knappe pup. Hij apporteert al driftig de canvas dummy maar ook de dummy met een konijnenvelletje. Zijn baasje vertelde erbij dat het een heel leuke, lieve pup met pit is die iedereen in palmt met zijn charmes maar ook al heel goed luistert. Dit beloofd nog wat voor de toekomst. Wat een heerlijk ventje. Smelt.
Hieperdepiep Hoera ons A-nestje van de Polderdiek is 3 jaar! (geplaatst 20-5-2019)

Wat vliegt de tijd het is al weer 3 jaar geleden dat ons A-nestje geboren is. Via deze weg alle Polderdiekjes van harte gefeliciteerd en dat jullie maar lekker verwend mogen worden, je wordt maar een keer in je leven 3 jaar!


Hunter doet het weer (geplaatst 17-5-2019)

Hunter (Evita v. 't Woudse Veldt x Aiko vom Tieben See) is geslaagd voor elementaire gehoorzaamheid! Knappe Hunter! Hij had ditmaal wat moeite om zijn geduld te houden bij het plaats houden maar tja je bent jong en je wilt wat lol. Ook is Hunter begonnen aan zijn eerste zweetwerktrainingen. Hunter en zijn baasje vinden het super leuk om te doen. Go Hunter!


Aira Beste GM Jeugdhond 2018 (geplaatst 12 mei 2019)

Afgelopen vrijdagavond 10 mei was de algemene ledenvergadering van onze vereniging die een keer per jaar gehouden wordt. Tijdens deze algemene ledenvergadering worden de jaarwisselbokalen uitgereikt voor de behaalde prestaties van het afgelopen jaar. De prestaties van Aira had ik ingeleverd voor twee wisselprijzen. Aira mocht vrijdagavond de wisselbokaal "beste gm jeugdhond 2018' in ontvangst nemen!!! Hiermee treed ze in de voetsporen van mama Quinty en Aiko die deze prijs ook behaald hebben met de door hen behaalde resultaten. Deze prijs kun je alleen behalen met prestaties behaald in de leeftijd t/m 27 maanden. Het in ontvangst nemen heb ik voor haar maar gedaan, lol. Maar ook had ik de prestaties ingeleverd voor wederom de Martien Petersbokaal. Dit jaar mocht iemand anders deze prijs in ontvangst nemen, een hondje wat aan de Nimrod mocht deelnemen en ook vele andere mooie dingen heeft laten zien het afgelopen jaar. Dus heel eerlijk, ik ben al super trots dat we 1) weer mochten/konden meedingen naar deze prijs want zo makkelijk is het nu ook weer niet om überhaupt mee te dingen naar deze prijs vind ik persoonlijk en 2) met een gering puntenverschil tweede mochten worden. Super, super trots op ons meisje. 

 

Aira op de foto met de wisselbokaal 'Beste GM Jeugdhond'

Pups al weer 1 jaar!!! (geplaatst 12 mei 2019)

Hieperdepiep hoera de pups van Evita van 't Woudse Veldt en Aiko vom Tieben See zijn al weer 1 jaar!!! Via deze weg iedereen gefeliciteerd met zijn of haar puppuber. Wat vliegt de tijd toch. 

Puppyspam (geplaatst 17 april 2019)

Afgelopen woensdag zijn we naar de pups van Aiko en Raisa geweest. De pups zijn inmiddels 8 weken oud. Wat vliegt de tijd en wat ben ik blij dat ik ze nog een keertje mocht knuffelen en foto's van ze kon maken. Het zijn echt heerlijke pups, vrolijk, open, energiek, klein beetje ondeugend (lol), gewoon super. De dummy waar een vel omheen zat werd al vakkundig van het haar ontdaan. Het waren al hele fijne tuinhulpen, helaas weten ze alleen nog niet goed het verschil tussen onkruid en de vaste planten, maar dat moet goed komen. Trekspelletjes gingen prima de jas en veters waren snel gevonden en er werd al snel driftig aan getrokken. Ik wilde ze allemaal wel meenemen maar tja dat kan natuurlijk niet, helaas. De pups gaan komend weekend allemaal naar hun nieuwe baasjes. Via deze weg wensen wij de nieuwe baasjes heel veel geluk met hun pup toe. Hopelijk gaan we ze allemaal terug zien op evenementen van onze vereniging of op andere plaatsen. Hopelijk tot dan!

Hunter geslaagd voor basis sorteren

Hunter gaat super! Hunter heeft zijn basis sorteer examen behaald. Wat een knapperd. Go Hunter!VJP België 

Vandaag mooi nieuws gekregen over twee nakomelingen van Aiko x Evita v. 't Woude Veldt. Gisteren (6 april 2019) was de VJP in België. Aanvankelijk mocht alleen Hertogin Teuntje v. 't Woudse Veldt meedoen aan de VJP maar door afzegging mocht nu ook Hertogin Whisper v. 't Woudse Veldt meedoen. Super leuk! Beide onervaren en zo leuk dat ze dan mee mogen doen. Whisper heeft de VJP behaald met 70 punten en behaalde hiermee de 3e plaats (er waren meer hondjes met 70 punten maar leeftijd telt dan mee in de einduitslag) en Teuntje (Maya) heeft de VJP behaald met 67 punten. Super gedaan!

 Puppyspam

Afgelopen woensdag (3 april 2019) zijn we naar de pups van Aiko en Raisa wezen kijken. Inmiddels al weer 6 weken oud. Wat vliegt de tijd. Maar wat hebben we genoten van de pups. Heerlijk wat een hondjes. Wel een beetje bevooroordeeld natuurlijk maar ik wilde ze allemaal wel meenemen hihi. Woensdag voor het eerst op het gras en heerlijk met de dummy gespeeld. Heerlijke vrije pups. En houden ontzettend van knuffelen. De tijd vloog voorbij en toen waren de pups al weer toe aan een puppyslaapje. Fotocamera meegenomen en heeeeel veel foto's gemaakt. Oeps en ik kan niet kiezen dus er staan verder op deze site heeeel veel foto's. Hopelijk lukt het om nog een keertje te gaan kijken want het is wel fantastisch hoor. Wat genieten. De foto's kun je vinden onder de link Nakomlingen/nakomelingen Aiko vom Tieben see x Raisa van 't Exelse Veld. Veel kijkplezier!


Puppyspam

Vandaag kreeg ik deze foto's toegestuurd van de pups van Raisa en Aiko zijn toch om op te vreten, heerlijk wat een grut.

 

Aankomende dekking Aiko x Liebe (Noorwegen)

Leuk nieuws afgelopen weekend is Aiko gevraagd voor een dekking in Noorwegen! Aiko mag het Noorse teefje Liebe dekken! Wat een eind weg Noorwegen, zo gaaf dat de baasjes van Liebe hun oog hebben laten vallen op onze kerel. De verwachte dekking is mei/juni. Fingers crossed dat alles goed mag gaan zodat ook in Noorwegen weer een nestje pups geboren mag worden. In Noorwegen zijn niet veel grote munsterlanders en al helemaal wordt daar niet veel gefokt dus zo super dat Aiko gevraagd is.

Aanlegtest BGMV 

Twee nakomelingen van Aiko en Evita hebben ook meegedaan aan de aanlegtest van de Belgische Grote Munsterlander Vereniging (16 maart 2019). De hondjes hebben het top gedaan. Hertogin Teuntje heeft zelfs een uitnodiging ontvangen voor deelname aan de Belgiche VJP. Super leuk! Verdere informatie staat onder 'prestaties nakomelingen'.

Hunter geslaagd voor jonge hondencursus

Hunter gaat als een speer! Afgelopen zaterdag een super mooie uitmuntend gehaald op de aanlegtest van onze vereniging en deze week geslaagd voor de cursus jonge hond! Go Hunter en baasje! Super goed bezig!

Puppyspam

Afgelopen weekend kreeg ik deze foto's van de pups van Aiko en Raisa opgestuurd zoooo mooi en liefffff hopelijk kunnen we ze binnenkort ook zelf in het echt zien. Er zijn geen pups meer beschikbaar.Aanlegtest NGMV

Afgelopen zaterdag was de aanlegtest van onze vereniging. Nakomelingen van de nesten die tussen 9 januari 2018 en 10 juli 2018 zijn geboren worden dan gekeurd op hun jachtaanleg en hun exterieur. Ook de nakomelingen van het eerste nestje van Aiko en Evita zouden deze dag aan de start verschijnen. Helaas was ik ziek en baalde stevig. Wat ik meekreeg was dat de baasjes  ontzettend blij zijn met hun hondjes en dat is natuurlijk super om te horen. Heel fijne karakters. De exterieurkeurmeester was ook erg tevreden over het nest. Voor de meeste mensen was alles nieuw deze dag en zo ook voor de hondjes. Dus spannend hoe de hondjes het allemaal gaan doen. De uitslag staat onder het kopje 'prestatie nakomelingen'. Trots op wat een ieder gedaan heeft deze dag! Onderstaande foto's gekregen van een van de deelnemers.

Show Groningen

Gisteren zijn we naar de jubileum show geweest van 'het Peerd van Ome Loek's' Dog Show 2019 in Martiniplaza. Aira behaald een uitmuntend met CAC/CACIB/BOB. Hiermee verdiende ze het beeldje van de jubileumshow en een rozet. Trots op ons meisje!